Bestuur past retributiereglement gemeenschapscentrum niet aan ondanks onduidelijkheid

Op 21 oktober 2016, over deze onderwerpen: Cultuur, Gemeenteraad, Sociaal weefsel

N-VA vraagt het bestuur om gebruik te maken van dezelfde definities voor zowel het gebruiksreglement (wie mag wat doen) als het retributiereglement (wie moet wat betalen), dit om misverstanden te voorkomen. Momenteel is er in het éne sprake van een dag en in het andere per dagdeel.

 

Volgens het gebruiksreglement huur je een lokaal voor een dagdeel, maar dit komt niet overeen het retributiereglement. Want daar spreekt men van een dag. Stel je huurt een lokaal voor twee dagdelen, dan betaal je volgens het retributiereglement twee keer het dagtarief. In de praktijk gaat het er flexibel aan toe, waardoor er weinig duidelijkheid is over de exacte prijs.

 

N-VA vindt dat gebruiks- en retributiereglementen eenduidig moeten zijn om verwarring en willekeur te voorkomen. Helaas ziet het bestuur dit anders. De bestuursleden haalden argumenten aan als: “De reglementen zijn nu twee A4’tjes en dat willen we behouden.” Dit terwijl wij enkel het woord dagdelen aan de tekst willen toevoegen. Iets wat niks aan de lengte verandert. Een ander argument was dat het bestuur de personeelsleden niet wilt belasten met een wijziging. Het personeel heeft geen invloed van het retributiereglement, dus ook dit argument is niet correct.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is