Budgetten: meerjarenplan 2014-2019, budgetwijziging 2016 en goedkeuring budget 2017

Op 28 december 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Gemeenteraad

December is de maand van de budgetten. Het college brengt het meerjarenplan 2014-2019, budgetwijziging 2016 en budget 2017 ter goedkeuring op de gemeenteraad van december. N-VA Merksplas onthoudt zich bij de stemming.

 

Onduidelijke budgetwijzigingen

N-VA Merksplas wees het college op het feit dat ook deze keer incorrecte motiveringen voor budgetwijzigingen. Iets was al tijdens voorgaande budgetbesprekingen aangehaald werd. Voor een transparante boekhouding voor alle raadsleden en Spetsers blijft N-VA zich voor duidelijke motiveringen inzetten.

 

Inkomsten en investeringen

Wanneer we de meerjarenplannen van 2014 en 2017 naast elkaar leggen, zien we dat er vanaf dit jaar structureel 1 miljoen euro meer gaat worden uitgegeven in exploitatie. Er komt ook wel meer geld binnen maar het resultaat van het exploitatiebudget daalt wel met 40 procent (40.000 euro). Gemeenteraadslid Koen Verheyen (N-VA) kreeg het antwoord dat de exploitatie-uitgaven altijd ruim geschat worden en dat er pas conclusies kunnen worden getrokken bij de opmaak van de rekening in april/juni. Daarnaast blijkt dat de investeringen en inkomsten niet in balans zijn. N-VA wees het college erop dat investeringen correct en naar behoren ingeschat dienen te worden. Dus ook op middellange termijn van drie jaar.

 

Omwille van deze redenen kon de N-VA-fractie geen goedkeuring uitspreken over het meerjarenplan, de budgetwijziging en het budget. N-VA onthield zich ook voor wijziging meerjarenplan 2014-2019 en het budget van 2017 van het OCMW. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is