N-VA VRAAGT AANDACHT VOOR OPTIMALE AANWEZIGHEID VAN GEMACHTIGDE OPZICHTERS

Op 22 september 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Veiligheid
Fietsers

De gemachtigde opzichters op oversteekplaatsen in de Leest zijn op verschillende momenten afwezig. Zo ook tijdens de kermisperiode vorig jaar. Gemeenteraadslid Tine van der Vloet (N-VA) vraagt een optimale inzet van het college om de verkeersveiligheid voor de kleinste inwoners van Merksplas te garanderen, zowel tijdens als buiten de kermisperiode.

 

Het college benadrukt dat de afwezigheid van opzichters tijdens komende kermisdagen wordt opgevangen door de politie. Dit vinden we zeer positief en we hopen dat de politie vaker wordt ingeschakeld bij afwezigheid van de andere opzichters. Hier werd nu nog geen antwoord op gegeven.

 

N-VA hoopt dat deze vaststellingen van onbewaakte oversteekplaatsen ook meegenomen worden in het kader van het SAVE-charter, een initiatief van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Met het ondertekenen van het SAVE-charter verklaarde Merksplas bereid te zijn om een globaal en gecoördineerd beleid uit te werken om meer verkeersveiligheid in Merksplas te garanderen. N-VA hoopt ook dat de gemeente met het SAVE-charter van start gaat met een schoolroutenetwerk. Ook hier kon men ons nog geen antwoord op geven. Er werd gevraagd om deze vragen opnieuw te stellen tijdens de volgende gemeenteraad. Dat gaan we zeker doen. De verkeersveiligheid van onze schoolgaande kinderen ligt ons nauw aan het hart. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is