Stap vooruit in verkeersveiligheid Moerstraat door inhaalverbod

Op 17 februari 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit
Inhaalverbod Moerstraat

Op de gemeenteraad van maandag 15 februari kwam de verkeersstroom in de Moerstraat ter sprake.  Vooral de file op het kruispunt met de Steenweg op Turnhout kwam in eerste instantie ter sprake.

Onze fractie erkent dit probleem wat soms vervelende situaties met zich meebrengt.  Wat wij echter nog belangrijker vinden is de verkeersveiligheid in de straat op zich.

De Moerstraat is een lange rechte weg zonder enige vorm van fietspad waardoor er zeer snel sprake is van gevaarlijke toestanden voor de fietsers.

We hebben dan nu ook onze vraag (eerder gesteld tijdens de werken aan de brug) nogmaals op tafel gelegd.  Er zijn namelijk bestuurders die het nodig vinden om in deze straat nog proberen in te halen waar dit absoluut levensgevaarlijke situaties tot gevolg heeft.

De gemeentelijke diensten hebben snel gereageerd want vandaag zien we dat er al meteen werk van gemaakt is.  Een inhaalverbod is ingesteld en de maximumsnelheid is naar 50km/h gebracht.

Zo zien we dat onze inbreng in de gemeenteraad resultaat heeft en de verkeersveiligheid voor onze dorpsgenoten zal stijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is