Duidelijkheid gevraagd rond verkeersveiligheid en verkeersbegeleiding van schoolgaande kinderen

Op 18 januari 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit, Veiligheid

Na berichten van ongeruste ouders over de verkeersonveiligheid voor hun kinderen heeft onze fractie de concrete afspraken i.v.m. verkeersbegeleiding opgevraagd bij de gemeente.

Tot onze verbazing bestaat dit overzicht niet. Er zijn dus geen duidelijke allesomvattende afspraken wat betreft de begeleiding van onze schoolgaande jeugd.

Hierdoor komt het voor dat er soms geen overstekers aanwezig zijn op toch wel gevaarlijke punten. N-VA Merksplas vraagt een oplossing hieromtrent die zekerheid geeft aan de ouders.

 

Bijkomend vroeg N-VA Merksplas of de gemeente het SAVE-charter van Ouders voor Verongelukte Kinderen (OVK) wilde tekenen.

Dit charter bestaat uit zeven doelstellingen waarmee het OVK lokale besturen blijvend aanspoort om een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren.

In samenspraak met het bestuur, de politie en de school kan men o.a. de veiligste schoolroutes in Merksplas uitstippelen.

 

Wij rekenen alvast op de goede wil van het college om het charter te tekenen en op die manier meer veiligheid te creëren voor onze jongste inwoners.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is