Gemeenteraad mei 2018

De volgende punten legden wij op tafel bij de afgelopen gemeenteraad:

Nutskasten aankleden met erfgoedfoto’s

Op de gemeenteraad van 14 mei ging het gemeentebestuur akkoord met ons voorstel ! Er wordt bekeken of we deze nutskasten kunnen bekleden met foto’s van erfgoed uit onze gemeente.

Men vulden aan dat deze kasten ook kunnen worden opgevrolijkt door kunstenaars uit Merksplas.

Daar kunnen we dan ook volledig mee achter staan, we hadden dit ook al in ons verkiezingsprogramma staan bijna 6 jaar geleden.

 

Huisdierensticker

 

Er is een nieuw initiatief van de minister van dierenwelzijn , minister Weyts, om een uniforme huisdierensticker te lanceren in heel Vlaanderen.  Hier kan men op aanduiden hoeveel huisdieren men heeft en zo kan de brandweer bij een brand ook hier meer aandacht aan geven.

De burgemeester gaat dit verder bekijken, het  was al eerder op een vergadering geweest van de brandweerzone, maar zij hadden  hier nog wat vragen bij.

De burgemeester vertelde ook dat men in de gemeente nog geen brief hadden ontvangen vanuit het kabinet, maar deze is vorige week al verstuurd naar alle gemeentes.  Men kan deze sticker nu gratis bestellen als gemeente.

 

 

Integratie OCMW en gemeente

Deze integratie lag  deze maand ook op de  tafel van de gemeenteraad .  We zijn hier zeer positief over want het is  voor ons een kans dat men kan grijpen om hier een echte integratie van te maken. Maar ons gemeentebestuur ziet zelf niet veel verandering in de toekomst. Men werkt al veel rond deze integratie, was het antwoord van de schepenen. Volgens ons  kan men nu echt wel de kans nemen om na te denken hoe men dit in de toekomst kan aanpakken. Men had nu  bijvoorbeeld een aanpak kunnen uitwerken waar efficientiewinsten werden geboekt.

Voor het hele verslag van de gemeenteraad kan je op deze link terecht.