Meerjarige subsidiëringsovereenkomst met betrekking tot de restauratie en herbestemming van de voormalige landloperkolonie van Merksplas nu echt goedgekeurd

Op 24 juli 2012

Als N-VA Merkplas zijn we natuurlijk zeer verheugd over het feit dat we nu echt wel kunnen spreken van een definitieve goedkeuring.  De budgetten vanuit de overheid zullen er zijn.

Nu zal de gemeente samen met haar partners werk moeten maken van een sluitend project zodat de Kolonie al zijn pracht en praal terug kan krijgen en dit een toeristisch centrum kan worden van onze regio. 

Dit wordt een serieuze uitdaging voor de komende jaren.  Een uitdaging waar wij onze schouders mee onder zullen zetten.

Hieronder volgt de indleiding van het volledige bericht vanuit het kabinet van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois

 

Op voorstel van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, keurde de Vlaamse Regering vandaag de meerjarige subsidiëringsovereenkomst met betrekking tot de restauratie en herbestemming van de voormalige landloperkolonie van Merksplas goed.

 

Minister Geert Bourgeois :

De “Koloniën van Weldadigheid” zijn een uniek stukje onroerend erfgoed, het product van vijftien jaar gemeenschappelijke geschiedenis (Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, 1815-1830). Ze getuigen van uniek maatschappelijk experiment van armoedebestrijding, opvoeding en sociale zorg. Na de ondertekening van het samenwerkingscharter begin deze maand, willen we nu investeren in de restauratie en de herbestemming van de landloperskolonie van Merksplas. Toeristisch ontsluiten, maar op verstandige manier: we willen de eigenheid niet aantasten en draagkracht niet overschrijden.”


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is