De punten waarop N-VA al de hele legislatuur hamert komen overeen met wat de Spetser invulde in de gemeentetest van het Nieuwsblad

Op 7 december 2017
Nieuwsblad gemeentetest Merksplas

Vandaag verscheen de gemeentetest in het nieuwsblad. Merksplas staat hierbij op de 119e plaats met een score van 6,86.

 

Uit de test blijkt vooral dat de punten waar we onder het gemiddelde scoren, punten zijn die wij met N-VA sterk benadrukken, uit de test blijkt dus dat onze bezorgdheden door de Spetsers gedeeld worden.

 

Voor Openbaarheid van bestuur haalde ons bestuur 4 op 10. Net op dat punt zet de N-VA zich al de hele legislatuur voor in. We vinden het belangrijk dat de burgers inspraak hebben en ook dat zij de beslissingen van het bestuur mee kunnen opvolgen. We deden zo bijvoorbeeld al in juni 2016 het voorstel om de gemeenteraad ook live uit te zenden via de website van de gemeente. Dat laat de burgers toe om van thuis uit te kunnen volgen, of de gemeenteraad later te bekijken. Spijtig genoeg ging de meerderheid hier niet op in. Dat ook de burger het gemeentebestuur nu buist op openbaarheid van bestuur sterkt ons om ons hiervoor te blijven inzetten!

 

Samenhangend met het vorige punt scoorde ook de bereikbaarheid van de burgemeester onder het gemiddelde met 6 op 10.  Belangrijk voor ons is dat de burgemeester van een gemeente steeds aanspreekbaar is. Je kan je bijvoorbeeld afvragen of het openstellen van je bureau op maandag van 18u. tot 19u.30 voldoende is. U als burger denkt duidelijk van niet.

 

Samen met de burgemeester zijn ook de diensten niet bereikbaar volgens u. Op toegankelijkheid van het gemeentehuis scoort Merksplas slechts 5,9 op 10 . Ook dit is een jammere vaststelling! Wij vinden het van groot belang dat alle gebouwen toegankelijk zijn, en ook al de wegen die er naar toe leiden natuurlijk. Hier is nog veel werk aan de winkel. We hebben dit al meerdere malen aangehaald en uw bezorgdheden sterken ons om dit te blijven doen!

 

Wanneer je snel informatie wil hebben of documenten niet bij het gemeentehuis zelf kan gaan halen is het belangrijk dat je dit wel online kan. De toegang tot informatie blijkt echter ook via de gemeentelijke website niet optimaal. Hier kreeg het bestuur een 6,1 op 10. Als burger zou je hier vlot al je informatie moeten vinden, maar vaak is het toch een hele zoekweg. Wij kregen hier in het verleden ook al veel vragen over. Een toegankelijke website voor alle Spetsers vinden wij dan ook een belangrijk punt.

 

Qua veiligheidsgevoel gaf u Merksplas een 6,5 op 10 . Veiligheid  is voor ons een belangrijk punt!  We willen een veilige gemeente en dit op alle vlakken! Kent u de wijkagent? Is hij jouw rechtstreeks aanspreekpunt als je meldingen hebt over problematieken met bijvoorbeeld druggebruik?

 

Is het in Merksplas slecht om wonen? Zeker niet, maar uit de enquete blijkt dat er zeker punten zijn die voor verbetering vatbaar zijn. Dat deze punten gelijk liggen met waar wij als oppositie reeds meerdere jaren op hameren, sterkt ons in ons werk en geeft ons moed om verder te werken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is