De toekomst van onze afdeling: onze nieuwe voorzitter aan het woord

Op 2 maart 2016

 

N-VA Merksplas zet zich klaar aan de startlijnen van een vernieuwend begin. Met de lokale bestuursverkiezing beginnen we met een nieuw gemotiveerd bestuur. Na de opstart van N-VA in Merksplas zes jaren geleden, is er nu een nieuwe generatie die het bestuur gaat leiden, zodat de vorige generatie oprichters zich meer kunnen concentreren op de gemeenteraad en de weg naar verandering (lees als “verbetering”) in Merksplas.

 

Ik had mij kandidaat gesteld omdat dit bestuur, waarmee ik al één jaar actief mee meewerkte, zich meer wilde organiseren en de taken beter wilde laten verdelen. Zelf ben ik al jaren lid van N-VA. In het verleden ben ik al bestuurslid geweest bij een andere gemeente en ik heb ook nog Jong N-VA Noorderkempen mee opgericht. Het voorzitterschap zie ik als een kans voor onze lokale verankering en als een verrijking voor mijn job en gezin.

 

Als nieuw bestuur liggen er enkele leuke uitdagingen op onze weg. De eerste is timmeren aan de weg naar 2018. We willen ons sterker verankeren in de gemeente en dichter bij de bevolking komen. We nodigen elke Spetser uit om ons te informeren over mogelijke verbeteringen in de gemeente. Wij zullen er ons in verdiepen en het proberen aan te brengen op de gemeenteraad voor verbetering. Natuurlijk kunnen wij niet alles realiseren, maar niets doen is geen optie voor ons. Wij bij N-VA willen altijd mee zoeken naar oplossingen en verbeteringen. En met 4 gemotiveerde mandatarissen in de gemeente kunnen wij een verschil maken. Dit hebben wij in het verleden al bewezen.

 

Verder willen wij met onze cel activiteiten verschillende evenementen organiseren om mensen samen te brengen. Dit bijvoorbeeld met ons jaarlijks ontbijt dat weer zal doorgaan op 5 juni. Wij nodigen iedereen uit een lekkere pistolet en een kopje koffie, een babbel, het uitwisselen van ideeën en problemen of gewoon voor wie een gezellig wilt ontbijten met de ganse familie.

Voor iedereen met politieke interesse organiseren wij een gespreksavond met staatssecretaris Elke Sleurs op 30 april. Ook hier is iedereen van harte welkom om te horen waar zij mee bezig is en welk effect dat haar domeinen hebben op Merksplas. Uiteraard kun je hier ook kennis maken met de N-VA-afdeling!

 

Wij heten ook iedereen van harte welkom die zich wilt engageren als sympathisant of als actief lid. Wij zijn met elkaar paar extra paar helpende handen zeer blij! Vele handen maken nu eenmaal licht werk!

 

Al de info over onze bestuursleden en mandatarissen vinden jullie terug op de website www.n-va.be/merksplas  En voor al jullie vragen of bedenkingen kunnen jullie ons bereiken op merksplas [at] n-va.be.

 

Ik hoop dat iedere Spetser mee gaat bouwen aan een beter Merksplas!

 

Met vooruitziende groeten,

Marc Peeraer

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is