Tine van der Vloet

Fractieleider - Gemeenteraadslid

Ik ben Tine van der Vloet, een rasechte spetser. Ik ben getrouwd met Ben Marynissen en we hebben samen 2 zonen, Berre en Lander.

Een dorp zoals Merksplas heeft een zeer uitgebreid verenigingsleven. De samenwerking van deze zeer verscheidene verenigingen met elkaar en met de gemeente zijn één van mijn grootste bekommernissen.  Dit verenigingsleven is immers de hoeksteen van het gemeenschapsleven in ons dorp.

Als moeder word ik ook dagelijks geconfronteerd met pijnpunten in het onderwijs. In het verleden was dat de kinderopvang en in de toekomst zal dat de jeugdwerking zijn. Deze zullen dan elementen in de gemeentelijke werking zijn waar ik mijn aandacht aan zal geven.

Als gewezen lid van de ouderraad van basisschool Qworzo kan ik hier ook kort op de bal spelen.

Gezien mijn 15 jaar ervaring als begeleidster in de sector voor personen met een beperking, schenk ik ook aan deze problematiek veel aandacht binnen onze gemeente.

Sinds mei 2014 ben ik verkozen als Vlaams Parlementslid en zit ik in de volgende commissies: welzijn, landbouw en wonen, armoede en gelijke kansen. Bij welzijn volg ik de mensen op met een beperking, bij landbouw buig ik me over de zorgboerderijen, en voor wonen, armoede en gelijke kansen bekijk ik vooral de link tussen wonen en welzijn.Ik hou me in deze commissie ook bezig met de toegankelijkheid op alle gebieden voor mensen met een beperking. 

 

De beleidsdomeinen waarop Tine zich toelegt:

Sociale zaken

Sociaal weefsel

Onderwijs

Gezinsbeleid

Seniorenbeleid

Gezondheid

Landbouw

Politie

Jeugd