Oppositie wil opnieuw online gemeenteraad

Op 12 mei 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De gezamenlijke Merksplasse oppositie begrijpt niet waarom het schepencollege de gemeenteraad op 18 mei e.k. fysiek wil laten samenkomen.
N-VA en Groen dringen er samen op aan dat die vergadering opnieuw online verloopt, net als op 20 april.

Op een week tijd verdriedubbelde het aantal besmettingen in ons dorp van 11 naar 35. Dat was vorige week. In dezelfde week braken de Spetsers hun hoofd over welke vier mensen ze in hun kot zouden toelaten’, legt Tine van der Vloet uit (N-VA).

En dus begrijpen we niet dat ons schepencollege het oké vindt om binnenkort met 20 mensen of meer samen te komen voor de gemeenteraad. In het gemeenschapscentrum dat op dit moment door geen enkele vereniging mag gebruikt worden. Temeer omdat de burgemeester in het gemeenteblad pas opriep om de teugels nog niet te vieren’ vervolgt Jef Schoofs (Groen). Beide raadsleden vragen zich af waarom dat niet lijkt te gelden voor de gemeenteraad.

Op 20 april vergaderde de gemeenteraad digitaal zonder noemenswaardige problemen. Dat gebeurde toen ook pas op onze vraag. N-VA en Groen begrijpen niet waarom dat nu niet opnieuw zou kunnen en dringen daar dus bij het gemeentebestuur op aan. Zo’n digitale vergadering kan ook eenvoudig online gestreamd worden zodat publiek ook van thuis uit kan volgen, zodat we ook in Merksplas voldoen aan de openbaarheid van deze gemeenteraad meent Tine van der Vloet. ‘We zijn intussen toch 2020’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is