Betere zichtbare huisnummerbordjes in Merksplas door N-VA

Op 18 november 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Veiligheid

Afgelopen gemeenteraad van 18 november 2019 heeft de N-VA factie bij monde van fractieleider Tine van der Vloet het probleem van niet goed zichtbare huisnummers aangekaard bij het gemeentebestuur dit o.a. naar aanleiding van een oproep van hulpverleningszone Taxandria op Facebook naar de duidelijke zichtbaarheid van huisnummers. Zij raden aan dat het huisnummerbordje tegen de gevel van de woning of aan je brievenbus voldoende groot en zichtbaar moet zijn zeker in deze donkere tijden.

Want in geval van nood kan elke extra seconde die de huisarts, ziekenwagen of brandweer moet zoeken naar het juiste adres een seconde te veel zijn. Zeker in het donker of bij slecht weer is het voor de hulpdiensten moeilijk om het huisnummer vanaf de openbare weg goed te kunnen zien.

Daarom vroegen wij als N-VA Merksplas concreet dat de gemeente aan de nieuwe inwoners en bij nieuwbouwwoningen een reflecterend huisnummerplaatje aan zou bieden. Daarnaast wilden we dat de gemeente aan alle inwoners de kans geeft om de bestaande huisnummer te vervangen of aan te vullen met een reflecterend exemplaar, door deze plaatjes aan te bieden aan de bewoners. Ook vragen wij dat het gemeentebestuur nadenkt over een campagne om de noodzaak van duidelijke zichtbare huisnummers onder de aandacht van onze inwoners te brengen.

N-VA Merksplas is dan ook opgetogen dat de gemeente, in belang van de burgers, dit voorstel positief onthaalt en dat in de toekomst de huisnummers in Merksplas op duidelijk zichtbare en leesbare huisnummerplaatjes zullen worden voorzien.  Het gemeentebestuur gaat ons voorstel dan ook verder praktisch uitwerken en komt begin volgend jaar met een definitief voorstel. We zijn dan ook tevreden dat de gemeente het belang  van een preventiecampagne mee in overweging neemt. We volgen dit uiteraard verder mee op. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is