Mandatarissen geven fakkel in afdelingsbestuur door

Op 26 februari 2016
Voltallig bestuur

Op donderdag 25 februari hebben de leden van N-VA Merksplas een nieuw bestuur verkozen. Aftredend voorzitter Tine van der Vloet: “We hebben als afdeling ervoor gekozen om de gemeenteraad- en OCMW-raadsleden geen belangrijke bestuursfunctie meer op te laten nemen zodat zij zich volledig kunnen richten op het politieke werk. Het is wennen om na 6 jaar de fakkel door te geven maar we hebben het volste vertrouwen in de nieuwe krachten. Bovendien blijven wij als mandataris sowieso aanwezig in het bestuur.” 

 

De nieuwe voorzitter Marc Peeraer bevestigt: “Met mijn bestuurservaring bij een andere N-VA-afdeling kan ik N-VA Merksplas helpen om zich nog sterker te verankeren in de gemeente en tussen onze Spetsers. Met de steun van de rest van het bestuur beginnen we met het volste vertrouwen aan deze vernieuwingsoperatie en de weg naar 2018[SVD1] .” 

Daarnaast is er een nieuwe secretaris verkozen, Savannah van Dongen: “Met mijn diploma in PR en mijn huidige studie politieke communicatie kan ik als jongste (24) van het bestuur N-VA Merksplas toch al dat extra duwtje in de rug geven. Naast het werk van secretaris en jongerenverantwoordelijke neem ik ook de verantwoordelijkheid van al onze publicaties op me.”

Nog een nieuweling voor onze afdeling, maar niet binnen N-VA, is Luc Holthof. Als kersverse inwoner van Merksplas wil hij zijn ervaring als ondernemer en als N-VA-bestuurslid in Hemiksem gebruik om de afdeling te ondersteunen. Dit gaat hij doen als ondervoorzitter. Daarnaast is er nog een nieuw bestuurslid Inge Dufraing die op allerhande activiteiten mee de handen uit de mouwen gaat steken. 

 

Samen met huidige bestuursleden Maria ver Bruggen (activiteiten), Harrie van der Vloet (penningsmeester en ledenverantwoordelijke) en Herman Verhoeven (senioren) is het bestuur van de afdeling klaar voor de toekomst. Een toekomst waarbij N-VA Merksplas dichter bij de bevolking staat als ooit tevoren en waarbij wij een brug zijn tussen de bevolking en de lokale politiek.

 

Fractievoorzitter Koen Verheyen: “6 jaar geleden zijn Tine en ik gestart met de afdeling.  3 jaar geleden konden we met 4 in de gemeente- en OCMW-raad beginnen. 3 jaar lang spenderen we al zeer veel tijd aan het politieke luik maar ook ettelijke uren per maand aan de organisatie van de afdeling.  Door het engagement van een aantal nieuwe mensen kunnen wij als mandatarissen nog dat tikkeltje extra kunnen gaan doen op politiek vlak.”

 

Zoals vaker gebeurd met een vernieuwing van het bestuur moeten we jammer genoeg ook afscheid nemen van een aantal mensen die de afgelopen jaren mee de afdeling gedragen hebben.  Zo zijn Safet Zenuni, Christophe van Dyck en Guido Vermeiren niet langer lid van het bestuur. Via deze weg wil het nieuwe bestuur deze mensen nogmaals bedanken voor hun jarenlange inzet en ondersteuning.

 

Het bestuur van N-VA Merksplas

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is