Luc Holthof

Gemeenteraadslid

Tine: "Luc is erg ondernemend en vlot in de omgang. Lokale economie en financiën zijn domeinen waar Luc zich zeker wil over buigen de volgende jaren."

 

Luc: sinds enkele jaren woon ik in Merksplas.  Een gemeente waarvan ik vroeger niet meteen dacht er ooit te zullen wonen, maar vanaf het eerste bezoek aan onze woning was ik meteen verkocht. Intussen heb ik samen met mijn partner de omgeving ook al wandelend en fietsend verkend en voelt Merksplas al als ‘thuiskomen’.

 

Hoewel ik afkomstig ben uit Antwerpen, heeft een belangrijk deel van mijn loopbaan zich in de streek afgespeeld.  Na mijn studies psychologie en bedrijfskunde in Leuven, ben ik - intussen meer dan 25 jaar geleden – bij Philips in Turnhout begonnen op de personeelsdienst, waar ik o.a. verschillende internationale functies en de functie van personeelsdirecteur heb vervuld.

 

Acht jaar geleden – ik was toen bijna 50 - ben ik een andere richting ingeslagen en begonnen met de uitbating van 2 buurtsupermarkten in Antwerpen-Noord. Samen met een team van een 10-tal medewerkers bouw ik deze winkels verder uit binnen een zeer multiculturele omgeving.

 

Naast het bedrijfsleven heb ik mij ook steeds bewust geëngageerd voor andere dingen. Dit als lid van de ouderraad, medeoprichter sociaaleconomische projecten en als actief betrokkene bij het Strategisch Plan Kempen. Politiek is ook een rode draad in mijn vrije tijd: ik ben altijd al politiek geëngageerd geweest. Verder lees ik graag en houd ik mijn conditie op peil door actief te sporten.

 

De beleidsdomeinen waarop Luc zich toelegt:

Dierenwelzijn

Energie en Milieu

Financien

Lokale economie

Migratie en integratie

Mobiliteit

Ruimtelijke ordening

Sport

Toerisme