Zone 30: verkeersveiligheid staat voorop voor N-VA!

Op 21 maart 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Veiligheid
Tine van der Vloet veiligheid zone 30 Merksplas

Tine van der Vloet (N-VA) kreeg van heel wat burgers opmerkingen dat de snelheid in de zone 30 in Merksplas niet wordt gerespecteerd. “Blijkbaar is dat niet het enige probleem, de zone 30 is zelfs niet afgebakend, en dat kaartte ik aan op de gemeenteraad en op de politieraad”, aldus van der Vloet.

Borden zone 30 ontbreken

Na het nodige veldwerk kaartte Tine van der Vloet op de gemeenteraad van 19 februari aan dat in de Bevrijdingsstraat de borden van de zone 30 ontbraken. Op de vraag naar de visie rond de zone 30 in de gemeenteraad werd naar de politieraad verwezen, waar de politieraad van 13 maart naar de gemeente verwees voor het plaatsen van een extra bord. “Net als de zone 30, blijkt de afbakening ervan een straatje zonder einde te worden,” aldus van der Vloet, “Ik blijf ervoor ijveren dat zo snel mogelijk duidelijk is waar iemand 30 mag rijden, niet alleen in het belang van de schoolkinderen, maar ook de kinderen die op zondag naar de Chiro, kinderkoor en andere activiteiten gaan!” Na een nieuwe vraag op de gemeenteraad van 19 maart gaf het bestuur aan dat het missende bord bekeken zou worden, wordt hopelijk dus vervolgd…

Uitdaging voor de burger om snelheid aan te passen

Zowel in de politieraad, als in de gemeente is sprake van een gebrek aan visie over de zone 30, en daarom daagt van der Vloet nu de burger uit. Uit navraag op de politieraad bleek immers dat je als burger kan aanvragen om in je straat verkeersmetingen te vragen, wanneer je merkt dat de snelheid niet wordt gerespecteerd. Dit dient te gebeuren bij de verkeersconsulent, maar de zoektocht op de website van de politiezone naar deze verkeersconsulent blijkt even moeilijk als die naar de borden van de zone 30. Op de gemeenteraad van 19 maart beloofde het bestuur op vraag van N-VA al enkele verkeersmetingen. “Verkeersmetingen zijn een nuttige eerste stap om automobilisten aan te manen om zich aan de snelheid te houden,” aldus van der Vloet, “elk kinderleven dat met aangepaste snelheid gered kan worden telt!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is