Bouwen op de voetbalvelden in de Hoevestraat?

Op 10 september 2020, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

We keren even terug naar de laatste gemeenteraad van 15 juni waarop het volgende punt stond :

 “Patrimonium. Open oproep kandidaturen verkoop onder voorwaarden gronden voetbalvelden Hoevestraat. Goedkeuring “.

Bij de aanvatting van dit punt vroeg gemeenteraadslid Luc Holthof (N-VA) om de akte van de gronden te mogen zien. Maar dat was niet mogelijk volgens de burgemeester. Vervolgens vroeg gemeenteraadslid Tine van der Vloet ( N-VA) om dit punt dan te verdagen naar de volgende gemeenteraad, maar ook dat was volgens de burgemeester  geen optie. 

Waarom wilden wij dan toch graag die akte zien? Men had ons verteld dat er in de akte van 50 jaar geleden een aantal zeer heldere voorwaarden stonden. 

En vermits we deze niet gekregen hebben op de gemeenteraad, hebben we het nadien opgevraagd bij de algemeen directeur.

Toen we de akte doornamen, stond daar inderdaad als eerste voorwaarde in dat men deze grond geschonken heeft aan de gemeente en dat de gemeente deze grond aanvaardt met enkel het doel er een sport- of rekreatiecentrum aan te leggen. Hij zal voor geen ander doeleinden mogen gebruikt worden. 

Het bestuur respecteert deze akte niet en daarmee respecteert ze dus ook niet de wens van de schenkers zoals vastgelegd in die akte. 

Waarom is het bestuur niet open en transparant over deze zaak? Wat heeft men te verbergen? 

Als de gemeente van oordeel is dat er nood is aan bouwplaatsen dan eisen wij eerst een grondige discussie in de adviesraad ruimtelijke ordening én in de gemeenteraad over een strategisch plan ruimtelelijke ordening. Dat plan dient gedragen te worden door alle geledingen in de gemeenteraad omdat onze toekomst en het welzijn van alle inwoners er ook van afhangt.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is