Installatievergadering gemeenteraadsleden

Op 3 januari 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Sociale zaken

Vanavond vond de installatievergadering plaats van onze nieuwe gemeenteraadsleden Tine van der Vloet en Luc Holthof en ons lid van het Bijzonder comité sociale dienst Greet Willemsen.

Ook in de volgende zes jaar willen wij de stem van de Spetser zijn. Er ligt nog heel wat werk op de plank al zegt men vaak ‘in Merksplas is het goed’. En dat is meestal ook zo, maar het kan uiteraard altijd nog beter. We denken dan bijvoorbeeld aan een blijvende aandacht voor verkeersveiligheid. We horen dat er vaak (te) hard wordt gereden, dat de aanduiding van de verkeerszones niet overal even duidelijk is, dat bepaalde verkeerssituaties zeer gevaarlijk zijn… Hier is nog heel wat ruimte voor verbetering. 

Ook willen de Spetsers hun stem laten horen onder andere via allerlei raden die binnenkort weer worden opgestart door nieuwe mensen. Hun stem is belangrijk! Zo missen wij bijvoorbeeld nog een Seniorenraad terwijl bijna een kwart van onze Spetsers tot deze groep behoort. Hopelijk mogen ook zij hun stem de volgende jaren laten weerklinken. Ook aan de toegankelijkheid kan nog hard gewerkt worden. Zo zijn de verschillende diensten in het gemeentehuis met een (elektrische) rolstoel niet goed bereikbaar. Onze openbare gebouwen betreden vormt voor mensen die niet goed te been zijn, in een rolstoel zitten of met een rollator stappen dikwijls een hele opgave. Zelfs gaan stemmen was geen sinecure voor mensen die niet goed te been zijn. Ook hier is nog heel wat ruimte voor verandering. Op het vlak van inburgering is er ook nog werk aan de winkel. Meer en meer mensen spreken onze taal niet. Het spreken van het Nederlands is voor ons van groot belang om goed samen te kunnen leven.

Tijdens de campagne kregen we van de Spetsers heel wat over het reilen en zeilen in Merksplas te horen. De mensen legden heel wat terechte pijnpunten bloot die wij de volgende zes jaar zullen opvolgen. Deze openheid naar onze burgers willen we ook in de toekomst bewaren. Dus mocht u een vraag hebben op gemeentelijk niveau dan mag u die altijd stellen aan Luc of Tine, met een vraag rondom een sociaal onderwerp kan je bij Greet terecht.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is