Vlaanderen voorziet 90.995,78 EURO voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Merksplas

Op 2 juni 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Jeugd

Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

“Vlaanderen voorziet € 90.995,70 voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in gemeente Merksplas”, zeggen N-VA mandataris Tine van der Vloet en Luc Holthof van gemeente Merksplas. “Deze extra middelen zijn zeker een hart onder de riem voor vele verenigingen en dat is belangrijk om zo het sociaal weefsel in onze gemeente Merksplas mee vorm te geven.”

In de volgende gemeenteraad zullen we het Gemeentebestuur dan ook vragen waar men dit bedrag zal aan besteden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is