75.000 euro extra ondersteuning voor Bouwmaatschappij De Noorderkempen in Merksplas

Op 23 december 2019, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Sociale zaken

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 75.526 euro vrij voor sociale huisvestingmaatschappij Bouwmaatschappij De Noorderkempen in Merksplas. “Met deze middelen wil ik Bouwmaatschappij De Noorderkempen ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, verduidelijkt minister Diependaele.

 

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele een extra financieel duwtje in de rug.

 

“Voor Bouwmaatschappij De Noorderkempen betekent dit een extra subsidie van 75.000 euro”, vertelt minister Diependaele. “Met deze middelen willen we de huisvestingmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is